Πληροφορίες

Αθλητικός Σύλλογος με άθλημα τον στίβο

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Και Ολυμπιονίκες να γυρίσετε !!!

Για πρώτη φορά στην ιστορία των νεότερων ολυμπιακών αγώνων συμμετέχουν αθλήτριες από τοπικό σύλλογο της πόλης μας, και συγκεκριμένα από τον Α.Ο. Μεγάρων τρεις αθλήτριες που ανήκουν στην δύναμη του Μεγαρικού συλλόγου.
Νίκη Πανέττα
 Τα Μέγαρα από την αρχαιότητα και μάλιστα από τις πρώτες ολυμπιάδες είχαν ολυμπιονίκες όπως ο Όρσιππος το 720μ. Χ, τον Ηρόδωρο, τον Δημόκριτο, τον Κομαίο, τον Μένο, τον Κρατίνο που έχουν διασωθεί και υπάρχουν και άλλοι. Μετά από πάνω από 16 αιώνες η πόλη μας στέλνει πάλι αθλητές σε ολυμπιακούς αγώνες και μάλιστα με αξιώσεις για διάκριση.
Νικόλ Κυριακοπούλου
 Οι τρεις κοπέλες αγωνίσθηκαν με τα χρώματα του Μεγαρίτικου συλλόγου τα δύο τελευταία χρόνια και πήραν την πρόκριση όπου και οι τρεις είναι υποψήφιες για μετάλλια.
 Πάνε λοιπόν στο Λονδίνο, που φιλοξενεί για Τρίτη φορά ολυμπιακούς αγώνες (1908, 1948, 2012) η τρίτη πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ (4,71μ) με καλύτερη επίδοση φέτος 4,60μ. Στο τριπλούν η Αθανασία Πέρρα έβδομη φέτος στους πανευρωπαϊκούς και πανελληνιονίκης με το 14,79 όπου κατατάσσεται τρίτη στην Ευρώπη και πέμπτη στο κόσμο. Και τέλος θα συμμετάσχει και η Νίκη Πανέττα 14,55 με ατομικό ρεκόρ 14,50 φέτος έκτη στην Ευρώπη και τις 10 καλύτερες του κόσμου
Αθανασία Πέρρα
. Και οι τρεις αθλήτριες θεωρούνται αυθεντικά ταλέντα και υποψήφιες για μετάλλια. Επειδή τα άλματα δίνουν πολλές ευκαιρίες και τα κορίτσια του ΑΟ Μεγάρων δεν πάνε οριακά αλλά με μεγάλες επιδόσεις έχουν κρυφό πόθο για το μετάλλιο. Τα τελευταία χρόνια αγωνίσθηκαν λόγω κρίσης κάτω από δύσκολες συνθήκες και την πολιτεία απούσα. Ο σύλλογος τις στήριξε και είναι υπερήφανος γι' αυτό. Η αγωνία τους αγωνία μας και ο πόθος τους για κάτι καλύτερο ευχές μας. 
Οι τρεις κοπέλες αναχωρούν για Λονδίνο στις 30 Ιουλίου και η Πανέττα και Πέρα αγωνίζονται την Παρασκευή 3 Αυγούστου στο προκριματικό του τριπλούν και η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ στις 5 Αυγούστου.
 Κορίτσια με την συμμετοχή σας και μόνο μας κάνετε υπερήφανους σαν σύλλογο και σαν πόλη. 
Αγωνιστείτε χαρείτε τον αγώνα και σας συνοδεύουν οι ευχές μας να πάτε στο πάνθεο των αθανάτων.
 Καλή επιτυχία. 
Σπύρος Καλοζούμης
 Πρόεδρος Α.Ο. Μεγάρων