Πληροφορίες

Αθλητικός Σύλλογος με άθλημα τον στίβο

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Νέο Πανελλήνιο ρεκόρ η Κυριακοπούλου με 4,60μ στο επι κοντώ



Η Νικόλ Κυριακοπούλου, κατάφερε στο διεθνές μίτινγκ του Ρέιμς, να κάνει αυτό που από καιρό έλεγε ότι είναι σε θέση να πετύχει, αλλά δεν μπορούσε να το αποδώσει στον αγωνιστικό χώρο. Να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ και να καταρρίψει ένα ακόμη φράγμα στην καριέρα της. Η αθλήτρια του ΑΟ Μεγάρων , το βράδυ της Τρίτης (5/7) στη γαλλική πόλη, ανέβηκε με την δεύτερη προσπάθεια πάνω από τα 4,60 μ. και έγινε η απόλυτη κυρίαρχος του αγωνίσματος στην Ελλάδα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 4,55 μ. και ανήκε τόσο στην ίδια, από το 2010, όσο και στην Αφροδίτη Σκαφίδα από το 2008.
Η Κυριακοπούλου, που ξεμπέρδεψε και επίσημα με το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νταεγού (4,50 μ.), πέρασε με την πρώτη τα 4,25 μ., 4,35 μ., 4,45 μ. και το όριο των 4,50 μ., στη συνέχεια με τη δεύτερη το 4,60 μ. και έπειτα έβαλε στα 4,70 μέτρα.
«Επιτέλους βρήκα αγώνα χωρίς αέρα! Είχε καλές συνθήκες και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο», είπε η Κυριακοπούλου που θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στις 22 του μηνός στην Βαρκελώνη. Με το 4,60 μ. η Κυριακοπούλου κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από την Μαρτίνα Στρουντζ (Γερμανία) που σημείωσε άλμα στα 4,70 μέτρα.