Πληροφορίες

Αθλητικός Σύλλογος με άθλημα τον στίβο

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Χονδροκούκης και Κυριακοπούλου υποψήφιοι από την ABAF για κορυφαίοι της χρονιάς



Η Νικόλ Κυριακοπούλου και ο Δημήτρης Χονδροκούκης είναι υποψήφιοι από ελληνικής πλευράς στην πρώτη δημοσκόπηση που πραγματοποιεί η Ένωση Βαλκανικών Ομοσπονδιών Στίβου (ABAF) για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών της χερσονήσου του Αίμου για το 2011.
   Δικαίωμα ψήφου (headoffice@balkan-athletics.eu) έχουν οι αρμόδιοι συντάκτες στίβου ως εκπρόσωποι των ΜΜΕ σε ποσοστό του 1/3 του συνόλου. Το υπόλοιπο ποσοστό θα διαμορφωθεί από την on-line ψηφοφορία που είναι ανοικτή στο κοινό και τους φιλάθλους, μέσω της ιστοσελίδας της ABAF www.balkan-athletics.eu) και από ομάδα ειδικών της Βαλκανικής Ένωσης Στίβου.
   Οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα βραβευτούν κατά τη διάρκεια του Βαλκανικού Γκαλά στίβου, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Πράβετς της Βουλγαρίας την 1η Δεκεμβρίου 2011.
   Ο Δημήτρης Χονδροκούκης πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις τη φετινή χρονιά στο ύψος, με αποκορύφωμα την 5η θέση με 2.32μ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού. Επίσης ήταν 1ος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων της Σμύρνης και 1ος στο Ντάιαμοντ Λιγκ της Ζυρίχης.
   Η Κυριακοπούλου είχε επίσης πολλές επιτυχίες μέσα στο 2011 στο επί κοντώ, αφού, παρά το πρόβλημα υγείας που της παρουσιάστηκε, κατάφερε να αγωνιστεί στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος και να πάρει την 8η θέση. Ήταν επίσης 1η στο ευρωπαϊκό ομάδων της Σμύρνης, 4η στο γκραν πρι του Λονδίνου, ενώ κατέρριψε τρεις φορές το Πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ανέβασε στα 4.71μ.
   Υποψήφιοι είναι ακόμη στους άνδρες οι Φατίχ Αβάν (Τουρκία, ακοντισμός), Κρίσιμιρ Μπραϊκοφ (Βουλγαρία, 400μ), Μιχαϊλ Ντούντας (Σερβία, δέκαθλο), Ιον Λουτσιάνοφ (Μολδαβία), Μαριάν Οπρέα (Ρουμανία, τριπλούν).
   Στις γυναίκες, εκτός της Κυριακοπούλου, υποψήφιες είναι και οι Ιβέτ Λάλοβα (Βουλγαρία, 100μ, 200μ), Ζαλίνα Μαργκίεβα (Μολδαβία, σφυροβολία), Μπιάνκα Φλορεντίνα Πέριε (Ρουμανία, σφυροβολία), Ντραγκάνα Τομάσεβιτς (Σερβία, δισκοβολία), Μπινάζ Ουσλού (Τουρκία, 3.000μ στιπλ).
   Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. Κάθε ψηφοφόρος μπορεί να επιλέξει μέχρι 3 αθλητές και 3 αθλήτριες.

http://www.balkan-athletics.eu/gala2011-women.html


Πηγή segas.gr