Πληροφορίες

Αθλητικός Σύλλογος με άθλημα τον στίβο

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΧΡΥΣΟ Η ΔΕΡΒΕΝΗ ΣΤΑ 400μ.





ΣΕ 5 ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΟ ΜΕΓΑΡΩΝ ΣΤΟ 28ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με συμμετοχή πάνω από 800 άτομα από Ελλάδα και Κύπρο έγινε το 28ο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο οποίο το 1986 έγιναν οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες κλειστού στίβου και τώρα παίζει ο Ολυμπιακός. Δηλαδή διώξανε το στίβο, όπως έγινε στην Παιανία, αλλά και αυτή έχει ρημάξει.
Ο σύλλογος κατέβηκε με έξι αθλήτριες - Δερβένη στα 400μ., Ταχταρά μήκος και τριπλούν, Πόλλακ επί κοντώ, Σπανοπούλου σφαίρα οι οποίες αγωνίστηκαν και στον τελικό και τις Πάνου-Τζήμα στα 200μ.
Δεν αγωνίστηκαν η Πέρρα που έχει οστικό οίδημα στην ποδοκνημική –τραυματίστηκε στη Γαλλία- και η Νίκη Πανέττα που έχει δισκοκήλη στην Ο4 και θα πάει στη Γερμανία για θεραπεία.


ΧΡΥΣΟ Η ΔΕΡΒΕΝΗ 54,72 ΣΤΑ 400μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με σχετική άνεση πέρασε τον πρώτο προκριματικό η πρωταθλήτρια του ΑΟ Μεγάρων Αγνή Δερβένη, και επικράτησε και το βράδυ στον τελικό, όπου έδειξε και σχολίασε η Δημόσια Τηλεόραση με χρόνο  54,72 στα 400 Γυναικών. Η Δερβένη είναι τα τελευταία χρόνια μόνιμη στο επάνω σκαλί του βάθρου.




ΣΕ 2 ΤΕΛΙΚΟΥΣ Η ΤΑΧΤΑΡΑ

Το πρωί του Σαββάτου η Βασιλική Ταχταρά αν και πρώτη χρονιά κορασίδα αγωνίστηκε στο μήκος γυναικών όπου προκρίθηκε με άλμα 5,12 για τον τελικό. Το βράδυ έκανε τρία έγκυρα άλματα 5,28, 5,30 και 5,26 και βγήκε ενδέκατη στην Ελλάδα. Την άλλη μέρα έκανε τριπλούν, όπου είχε ένα μεγάλο πρώτο άλμα ελαφρώς άκυρο, δεύτερο 11,62 και πάλι άκυρο και στο τρίτο πήρε την δέκατη θέση στο τριπλούν. Είναι ο δεύτερος επίσημος αγώνας και έχει επίδοση 12,03, ενώ στο μήκος έχει 5,62. Στις παγκορασίδες απαγορεύεται το τριπλούν.


Η ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΛΑΚ 5η ΜΕ 3,60 ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Η πρωταθλήτρια του ΑΟΜ στις μικρές κατηγορίες στο επί κοντώ Ελένη Πολλάκ αγωνίστηκε στο επί κοντώ γυναικών όπου πέρασε το πρωί με 3,40μ.
Το απόγευμα στον τελικό πήδηξε 3,60μ. και είχε ωραία άλματα, στο 3,750 βγήκε άκυρη, και πήρε την Πέμπτη θέση όσο πήδηξε και η Τρίτη, αλλά με διαφορά προσπαθειών καθώς η αθλήτρια του ΑΟΜ το 3,60 το πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια. Στο αγώνισμα πρώτη βγήκε η Νικόλ Κυριακοπούλου και δεύτερη η Μάνου. Δεν συμμετείχαν μόνο οι αδελφές Στεφανίδη που σπουδάζουν στην Αμερική και η Λεδάκη. Το αγώνισμα ήταν πλήρες.


ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ 8η ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ

Σταθερή αξία για το σύλλογο η Κατερίνα Σπανοπούλου προκρίθηκε το πρωί της Κυριακής στη σφαίρα με 11,62 αλλά το βράδυ έριξε 11,36 και πήρε την όγδοη θέση αφού ήταν άρρωστη και αγωνίστηκε με πυρετό.



ΠΑΝΟΥ-ΤΖΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΡΙΜΜΑΤΙΚΟ

Την Κυριακή το πρωί αγωνίστηκαν στο προκριματικό των 200 μέτρων- αν και κορασίδες- στις γυναίκες οι Αλεξιάνα Πάνου και Ελεονόρα Τζήμα. Έγιναν 12 σειρές.
Η Αλεξιάνα ήρθε Τρίτη στη σειρά της με χρόνο 27,66 και η Ελεονόρα Τζήμα είχε και αυτή ίωση και ήρθε τέταρτη με 29,02. Ήταν μία καλή εμπειρία για τις νεαρές αθλήτριες του ΑΟΜ.


Η “ΖΗΛΕΙΑ” ΤΗΣ ΝΙΚΟΛ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΤΟΥ ΑΟ ΜΕΓΑΡΩΝ

Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης για το επί κοντώ το πρωί ο σύλλογος είχε δώσει στις αθλήτριες του καινούριες πετσέτες με το σήμα του συλλόγου κεντημένο. Μόλις είδε την Πολλάκ η Νικόλ που πρόσφατα στη Στοκχόλμη έσπασε το Πανελλήνιο ρεκόρ με 4,721, πρώτη επίδοση φέτος στον κόσμο, να έχει την πετσέτα του συλλόγου, είπε αστειευόμενη «πρόεδρε, όσο ήμουν εγώ στο σύλλογο δεν μου είχες δώσει» οπότε ο σύλλογος ανταποκρίθηκε στο αίτημα της αλλά δεν το δέχτηκε. Πρέπει να σημειωθεί ότι η Πολλάκ γυμνάζεται με την προπονήτρια της Νικόλ τον Ομοσπονδιακό Μανώλη Καραγιάννη όπως και οι άλλες αθλήτριες του συλλόγου στο επί κοντώ. Ο ΑΟ Μεγάρων είχε σχολή επί κοντώ στον Άγιο Κοσμά αφού στα Μέγαρα δεν έχει στρώμα επί κοντώ.


ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΙΒΟΥ, μέρος τρίτον.

Ίσως θα είναι υπερβολή να συνεχίσουμε το ίδιο θέμα για τρίτη συνεχή φορά, αλλά η ανάγκη μας κάνει να το πράξουμε, διότι δεν πρόκειται για ίδιον συμφέρον, αλλά για τη γυμναζόμενη νεολαία, αλλά όπως είχαμε γράψει την προηγούμενη φορά και για κοινωνικούς σκοπούς, όταν π.χ. γίνει μια μεγάλη φυσική καταστροφή, σεισμός πλημμύρα πυρκαγιά κλπ να έχουν άμεση αποκατάσταση οι ευπαθείς ομάδες, γέροντες, μικρά παιδιά και γενικά όλος ο δοκιμαζόμενος (ποτέ να μην έρθει) πληθυσμός. Θέλουμε λοιπόν να πληροφορήσουμε ότι ο ΑΟ Μεγάρων έχει παραχωρήσει στο στάδιο, από δωρεά που είχε γίνει προς το σύλλογο, πλήρη μονάδα θέρμανσης, καυστήρας, μπόιλερ, αποθήκη πετρελαίου η οποία έχει εγκατασταθεί, έχει συνδεθεί στο κάτω στάδιο, κάτω από τις σκάλες, έχουν τραβήξει τις συνδέσεις και λείπουν στα αποδυτήρια οι παροχές. Ακόμη και αυτό μπορεί να λειτουργήσει σαν αερόθερμο. Το ξέρει αυτό ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος επί των αθλητικών. Εδώ λοιπόν τι πρέπει να πούμε; Ολιγωρία, αδιαφορία ή τίποτα άλλο; Περιμένουμε απάντηση.
Δηλαδή έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά; Τα παιδιά στο κλειστό μπάσκετ επάνω έχουν και ζεστό νερό και θέρμανση, τα παιδιά του ποδοσφαίρου και του στίβου γιατί να μη τα έχουν; Είναι παιδιά ενός διαφορετικού Θεού; Τι λένε οι υπεύθυνοι;
Και για την ιστορία πως ήρθε στο ΑΟΜ αυτή η εγκατάσταση: Όταν ο Γιάννης Πομώνης ήταν προπονητής στο σύλλογο στο στίβο υπήρχε το ίδιο πρόβλημα και οι αθλητές τουρτούριζαν. Ο Πομώνης καθ’ ότι ήταν νομαρχιακός σύμβουλος μεσολάβησε και έγινε δωρεά ο καυστήρας το μπόιλερ και η δεξαμενή πετρελαίου και είχε τοποθετηθεί στο πίσω δωμάτιο του σταδίου και λειτουργούσε για όλους. Μετά που έγινε το κλειστό προπονητήριο στίβου πάλι με φροντίδα του Πομώνη τοποθετήθηκε κάτω από τις σκάλες αλλά δεν λειτούργησε ποτέ. Τώρα όμως το κάνουμε, θα τοποθετηθούν οι αγωγοί και ένα θερμαντικό σώμα, τη μελέτη την κάνει δωρεά πάλι ο ΑΟΜ.