Πληροφορίες

Αθλητικός Σύλλογος με άθλημα τον στίβο

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η Νίκη Πανέττα με 13.98μ ήρθε 11η στον κόσμο



Την ευκαιρία να αγωνιστεί στον τελικό του τριπλούν στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, της Κωνσταντινούπολης έχασε η Νίκη Πανέττα. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν στον προκριματικό του αγωνίσματος είχε καλύτερη προσπάθεια στα 13,98 μ. στην δεύτερη προσπάθεια της και έτσι κατέλαβε την έβδομη θέση στο Α' γκρουπ. Η αθλήτρια του ΑΟ Μεγάρων ξεκίνησε τον αγώνα με 13,45 μ. και στο τρίτο της άλμα είχε 13,81 μέτρα. Την κορυφαία επίδοση του προκριματικού σημείωσε η Γιαμίλα Αλντάμα (Βρετανία), η οποία με 14,62 μ. βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ. Μία μόλις προσπάθεια ήταν αρκετή για την Ολγα Ριπάκοβα (Καζακστάν) με 14,39 μέτρα. Οι δύο αθλήτριες ήταν οι μόνες από το πρώτο γκρουπ που εξασφάλισαν το όριο των 14,30 μέτρων. Στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ, την καλύτερη επίδοση σημείωσε η Αννα Κρίλοβα με 14,27 μέτρα. Οριακά εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γιαργκέλις Σαβίνιε, η οποία χρειάστηκε να προσγειωθεί στο τρίτο της άλμα στα 14,09 μ. για να περάσει τελικά ως όγδοη στον τελικό του Σαββάτου. Η Πανέττα κατέλαβε την 11η θέση στο σύνολο.




“Μια χαρά ήμουν αλλά δεν βγήκε. Ημουν σε πολύ καλή κατάσταση. Στο δεύτερο άλμα νόμιζα πως θα το κάνω. Κρατάω τις εμπειρίες από τη σεζόν και συνεχίζω με στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου”, είπε η Πανέττα στην μικτή ζώνη, η οποία σχολίασε αναφορικά με το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι υπόλοιπες αθλήτριες : “Μπορεί στη διάρκεια της σεζόν να μην σημειώθηκαν πολύ μεγάλες επιδόσεις,ωστόσο όλες έχουν την εμπειρία και ανά πάσα στιγμής μπορούν να αγωνιστούν σε τελικό”.

Στο πλευρό της αθλήτριας του Α.Ο.Μεγάρων στο στάδιο ATAKOY βρέθηκαν ο Πρόεδρος Σπύρος Καλοζούμης και ο ταμίας Θωμάς Παπαγιαννης.